KOMUNIKATY
W DNIACH 09.07.2024r. - 25.07.2024r. BIURO
CECHU PIEKARZY I CUKIERNIKÓW BĘDZIE CZYNNE
WE WTORKI I ŚRODY
W GODZINACH OD 8:00 DO 12:00.
ZA UTRUDNIENIA SPOWODOWANE URLOPEM PRZEPRASZAMY.
W DNIACH 31.07.2023r. - 11.08.2023r. BIURO
CECHU PIEKARZY I CUKIERNIKÓW BĘDZIE CZYNNE WE WTORKI I ŚRODY
W GODZINACH OD 8:00 DO 12:00.
ZA UTRUDNIENIA SPOWODOWANE URLOPEM PRZEPRASZAMY.
KAMIL POĆWIARDOWSKI Z DUŻYM SUKCESEM
NA CUKIERNICZYCH MISTRZOSTWACH ŚWIATA !!!
Kamil Poćwiardowski z Piekarni Cukierni Poćwiardowski zrzeszonej w Cechu Piekarzy i Cukierników zdobył 4 miejsce na Cukierniczych Mistrzostwach Świata Juniorów, które odbyły się w dniach 21-25 stycznia w Rimini we Włoszech – jest to najwyższe miejsce, jakie dotychczas zdobyli Polacy podczas mistrzostw.
W konkursie brał udział w duecie ze Stanisławem Kropidłowskim z Kropek Piekarnia Cukiernia (Zblewo). Ich team managerem była Ana Florencia Davila Pastry Chef z Barbara Luijckx (Inowrocław).
Cukiernicza rywalizacja odbywała się podczas wielkich tragów Sigep Dolce World Expo w Rimini.
Tematem konkursu była „Amazonia - wejście do natury”, więc wszystkie konkursowe prace cukierników musiały mieć motywy nawiązujące do przyrody.
W kompozycji głównymi elementami było wykonane przez Kamila Poćwiardowskiego czekoladowe drzewo z pnączami, liśćmi i kwiatami oraz błękitny potok wody z karmelu wykonany przez Stanisława Kropidłowskiego wraz z egzotycznymi kwiatami i siedzącym tukanem. Całość ekspozycyjnego stołu uzupełniały liście, na których podano deser w postaci ciasteczek wizualnie nawiązujących do kamyków, a także czekoladowy tort oraz lody. Każdy element konstrukcji był w stu procentach jadalny!
Ten okazały skrawek słodkiej Amazonii duet młodych cukierników musiał wykonać na miejscu od podstaw w ściśle określonym czasie. - Pierwszego dnia zawodów mogli pracować 11 godzin, a drugiego dnia 6 godzin. Podczas tych łącznie 17 godzin pracy musiały powstać wszystkie elementy kompozycji.
Młodym cukiernikom gratulujemy ogromnego sukcesu!
https://bydgoszcz.naszemiasto.pl/bydgoszczanin-z-duzym-sukcesem-na-cukierniczych/ar/c17-9191519
https://bydgoszczinformuje.pl/sukces-bydgoskiego-cukiernika-na-mistrzostwach-swiata-kamil-pocwiardowski-kontynuuje-rodzinne-tradycje/
W DNIACH 27.12.2022r.-29.12.2022r. BIURO
CECHU PIEKARZY I CUKIERNIKÓW BĘDZIE NIECZYNNE.
ZAPRASZAMY PO NOWYM ROKU TJ. 03.01.2023r.
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do fotorelacji (znajdującej się w galerii) z obchodów 11 listopada
i sprzedaży tradycjnych rogali bydgoskich.
FILM PROMUJĄCY POLSKIE SZKOLNICTWO ZAWODOWE
SERDECZNIE ZAPRASZAMY PAŃSTWA DO OBEJRZENIA FILMU PROMOUJĄCEGO POLSKIE SZKOLNICTWO ZAWODOWE.
Link do filmu znajduje się poniżej:
www.youtube.
więcej »JAN GOGOLEWSKI - BYDGOSZCZANIN ROKU 2017
Z ogromną satysfakcją informujemy, że Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników , Prezes Związku Rzemiosła Polskiego Jan Gogolewski 21 czerwca 2018r. został wyróżniony przez Towarzystwao Miłośników Miasta …
więcej »XVIII OGÓLNOPOLSKI KONKURS WIEDZY O ZASADACH BHP DLA UCZNIÓW Z ZAKŁADÓW RZEMIEŚLNICZYCH POD HASŁEM "BEZPIECZENIE DO STARTU"
XVIII OGÓLNOPOLSKI KONKURS WIEDZY O ZASADACH BHP DLA UCZNIÓW Z ZAKŁADÓW RZEMIEŚLNICZYCH POD HASŁEM "BEZPIECZNIE DO STARTU".
Wzorem lat ubiegłych Związek Rzemiosł Polskiego oraz Państwowa Inspekcja Pracy…
więcej »Monitorowanie prawa gospodarczego przez organizacje rzemiosła
Monitorowanie prawa gospodarczego przez organizacje rzemiosła.
Związek Rzemiosła Polskiego w grudniu 2017 roku rozpoczął realizację projektu „Monitorowanie prawa gospodarczego przez organizacje rzemiosła”…
więcej »Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników Jan Gogolewski został wybrany na Prezesa Związku Rzemiosła Polskiego
Z ogromną satysfakcją informujemy, że Starszy Cechu Piekarzy i Cukierników, Prezes Kujawsko-Pomorskiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy w latach 2005-2013,. a obecnie Członek Zarządu Izby Jan Gogolewski został…
więcej »Konkurs Cukierniczy: Kujawsko-Pomorskie - moje miejsce, mój dom
9 maja 2017 roku w siedzibie Kujawsko – Pomorskiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy odbyła się VI edycja Konkursu Cukierniczego. Tematyką tegorocznego konkursu było wykonanie dowolnego wyrobu cukierniczego z elementami
więcej »Serdecznie zapraszamy na VI edycję Konkursu Cukierniczego
W tym roku tematem konkursu będą charakterystyczne miejsca województwa kujawsko-pomorskiego.
Podstawowe informacje o konkursie:
1. W konkursie mogą brać udział uczniowie z zakładów rzemieślniczych zrzeszonych w…
więcej »REKORD POBITY: 7 pączków w niespełna 3 i pół minuty
7 pączków w niespełna 3 i pół minuty. Michał Mijal z Bydgoszczy pobił rekord i wygrał konkurs w „Jedzeniu pączków na czas”. Drugie miejsce zdobył Karol Giemza z czasem 3:43, natomiast trzeci na podium
więcej »KONKURS JEDZENIA PĄCZKÓW - 22 lutego 2017 roku
więcej »Unitas Durat Palatinatus Cuiaviano-Pomeranensis dla Cukierni Sowa
więcej »XX Ogólnopolski Turniej Piekarski, XX Ogólnopolski Turniej Cukierniczy
więcej »Serdecznie zapraszamy firmy branży gastronomicznej do zrzeszania się w Cechu Piekarzy i Cukierników w Bydgoszczy
więcej »Cech Piekarzy i Cukierników prowadzi nabór na naukę dla uczniów młodocianych
więcej »ZDOBĄDŹ UPRAWNIENIA INSTRUKTORA PRAKTYCZNEJ NAUKI ZAWODU
więcej »XVI Ogólnopolski Konkurs wiedzy o zasadach bezpieczeństwa i higieny pracy
więcej »Serdecznie zapraszamy na V edycję Konkursu Cukierniczego POLSKI FOLKLOR
więcej »Ruszyły zapisy do udziału w Grze Miejskiej - Gdzie jest praca w Bydgoszczy ?
więcej »KONKURS JEDZENIA PĄCZKÓW 3 lutego 2016
więcej »Seminarium informacyjne z Izbą Skarbową w Bydgoszczy
więcej »IV edycja Konkursu Cukierniczego pod hasłem Zimowe inspiracje
więcej »KURS PEDAGOGICZNY DLA INSTRUKTORÓW PRAKTYCZNEJ NAUKI ZAWODU
więcej » drukuj stronę